Suwinet-Inkijk en de RooO

Suwinet-Inkijk en de RooO

De RooO (Regeling opvang ontheemden Oekraïne) is per 1 juli 2024 aangepast in de zin dat gemeenten moeten controleren of Oekraïners inkomen genieten, en indien aan gestelde voorwaarden voldoet, het leefgeld gekort moet worden.

30 juli 2024

De Regeling opvang ontheemden Oekraïne is per 1 juli 2024 aangepast in de zin dat gemeenten moeten controleren of Oekraïners inkomen genieten, en indien aan gestelde voorwaarden voldoet, het leefgeld gekort moet worden. BKWI bouwt momenteel aan een speciale pagina in Suwinet-Inkijk voor de beoordeling, het Inlichtingenbureau bouwt aan een optie waarmee gemeenten via bestandsuitwisseling de benodigde gegevens kunnen opvragen uit de UWV Polis administratie.

 

Op dit moment is de juridische grondslag in de tijdelijke wet helaas niet afdoende, waardoor gegevens van de Belastingdienst niet uitgewisseld mogen worden. Zonder deze gegevens kan er geen goede afweging worden gemaakt of het leefgeld gekort moet worden. Er vindt geregeld overleg plaats tussen de betrokken ministeries van J&V, SZW en Financiën om dit zo spoedig mogelijk gereed te krijgen.

 

BKWI bouwt de pagina in Suwinet-Inkijk direct conform de benodigde gegevens die door de VNG zijn gespecificeerd, maar stelt de pagina pas beschikbaar zodra de grondslag toereikend is. Gemeenten zullen uiteraard geïnformeerd worden zodra de grondslag op orde is en de pagina in Suwinet-Inkijk beschikbaar wordt gemaakt.

Naar overzicht